sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Viikonlopun tuotokset


 Viikonlopun aikana otin urakakseni tehdä vihdoin kimpun tammikuussa väkertämistäni suodatinpussineilikoista. En ole eläessäni tehnyt kukkasienestä yhtään mitään, joten koko kimpun tekemisessä ja kukkasienen muotoilussa mentiin niin sanotusti perse edellä puuhun.

Kukissa oli vielä kiinni kuivaamisen jäljiltä narut, jotka kuitenkin oli helppo irrottaa. Tulevaisuuden varalle pitää vain pitää mielessä, että kuivauslanka on helpompi kiinnittää jo askarteluvaiheessa suoraan niitin alle, sillä jälkeen päin langan neulalla sohiminen oli työlästä.

Vaikeinta kimpun kasaamisessa oli keksiä, miten saan neulat kiinni kukkiin ja sen jälkeen vielä pysymään paikoillaan kukkasienessä. Tunnin kiroamisen jälkeen kukat lopulta olivat joten kuten kiinni kukkasienessä ja sieni punajuuripurkissa. Kimppu ei kestä liian läheltä tarkastelua, sillä kukat eivät ole tarpeeksi tiiviisti kiinni toisissaan ja harmaa kukkasieni pilkottaa paikoitellen. Kätevää olisi myös, että käytössä olisi eri kokoisia kukkia eli muutama kerros vähemmän suodatinpusseja.

Seuraavaksi olisi tarkoitus kokeilla kukkien värjäämistä ainakin keltaiseksi. Lasipurkkien koristeluakin pitäisi kokeilla jossain vaiheessa.



Sydänten virkkaaminen tarjosi perjantai-illaksi ainakin haastetta. Onneksi netistä löytyi opetusvideoita virkkaamiseen aina aloitussilmukan luomisesta lähtien. Itse ohje oli hyvin sekava ja alkuun pääseminen oli hankalaa. Ensimmäinen tuotos muistuttikin pikkurillin pään kokoista palloa, toinen puolestaan oli jo lupaavampi, mutta kapeni liian nopeasti. Kolmannella kerralla ymmärsin, milloin käytetty termi *2 ks yht* tarkoitti silmukoiden lisäämistä ja milloin taas oli tarkoitus kaventaa. Nopealla googlaillu löysin seuraavia versioita varten muokattuja ohjeita, joten eiköhän sydämiä ala syntyä.

Vaan mihin sydämiä olisi tarkoitus käyttää? Miehen mielestä sydämet näyttäisivät hyvältä kukkakimppujen joukossa koristeena. Itse taas mietin laittavani kimpun "maljakon" pohjalle yhden tai kaksi sydäntä. Sydämiä voisi myös käyttää mahdollisesti hyödyksi kattauksessa ja olipa samoja sydämiä käytetty myös hääkakun koristeena. Pitää vain vielä kokeilla, miltä sydämet näyttäisivät, jos niihin kirjailisi vielä molempien nimikirjaimet..

Sydämille löytyy kyllä käyttöä, kunhan niitä vain saisi aikaseksi. Erivärisiäkin täytyy tietenkin koittaa tehdä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Penni ajatuksesta.