lauantai 7. helmikuuta 2015

Virkatut sydämet ja muita älynväläyksiä

En ole koskaan ollut hyvä minkäänlaisessa luovuutta tai käsitaitoja vaativassa. Niin puukäsitöiden kuin perinteisten käsityökurssien numerot ovat aina pyörineet tyydyttävän tienoilla koko peruskouluajan. Viime kesänä nauroimme itsemme kipeiksi varastoja siivotessa, kun löysimme yhden edellä mainituista puukäsitöistäni. Varmuutta siitä, mikä tuo tekele oli ei löytynyt, mutta villejä arvauksia kyllä.

Olenkin kysynyt viime viikkoine itseltäni monesti, miksi ihmeessä kuvittelen pystyväni askartelemaan omiin häihini. Säästöinnostuksissani olet kolpannut kaikki mahdolliset löytämäni nettisivustot ja hääblogit ja kerännyt askarteluideoita häihimme. Toki budjetista putosi pois monta sataa euroa, mutta kuinka ihmeessä aion saada kaiken tehtyä?

Yrityksen ja erehdyksen kautta. Pari viikonloppua sitten opettelin suodatinpussikukkien värjäämistä punajuurimehulla. Kukista tuli kyllä kauniin värisiä, mutta jos olisin hetkeksi pysähtynyt miettimään loppuun tekemisiäni, olisin voinut muistaa tarkistaa, etteivät punajuuret lilluisi etikkaliemessä. Onneksi etikan lemu on haihtunut parissa viikossa jo lähes kokonaan..

Viikko sitten minut töytäistiin tutustumaan Pinterestin ihmeelliseen maailmaan. Nyt alkaakin taulut olla täynnä monenlaisia ideoita. Yksi näistä kuningasideoista oli virkatut, täytetyt sydämet, joita monet morsiammet olivat käyttäneen niin kakunkoristeina kuin kattauksessakin. Pienenä ongelmana vain oli, etten osaa virkata.

Onneksi kaiken tämän hullun säästöbumin ja askarteluideoideni keskellä ihana miehekkeeni jaksaa aina ihastella, mitä tahansa väkerränkin ja kehua sitä riippumatta siitä, kuinka pieleen mennyt tuo yritelmä olikaan. Paineita helpotti erityisesti, kun virkkaamista opetellessani valitin, kuinka tekeleeni muistuttivat enemmänkin barbien rintaliivejä kuin sydämiä. Mies totesi, että sitten ostetaan häihin barbeja, joille rintaliivit saa pukea, mikäli niiden kutominen on helpompaa! Joskus vain toinen löytää juuri ne oikeat sanat <3

Niin ja kuka sanoi, ettei virkkaamista voisi opetella (...no minä) - kuvatodisteita tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Penni ajatuksesta.